CO2 lasertherapie


Tatoeages verwijderen? De huidtherapeut kan met een laser ongewenste tatoeages en permanente make-up effectief en veilig verwijderen.

Neem contact op!

Vaak gestelde vragen over tatoeage verwijderen

Hier onder staan meeste vragen en de antwoorden daarop!

De Behandeling

De ultrakorte lichtflitsen uit de laser breken de ingekapselde pigmentbolletjes in de huid tot microscopisch kleine deeltjes af. De witte bloedcellen van ons immuunsysteem ruimen deze deeltjes binnen enkele weken op. De huid wordt tijdens de behandeling warm en rood en de lichtflitsen voelen als elastiekjes die tegen de huid springen. Door de huid tijdens de behandeling te koelen, is de behandeling goed te verdragen. De huid herstelt zich binnen een aantal dagen.

Het aantal behandelingen dat nodig is om de tatoeage verwijderen, is afhankelijk van een groot aantal factoren die onder het kopje ‘resultaat en bijwerkingen’ vermeld worden.

Resultaat en bijwerkingen

Het resultaat van de laserbehandeling varieert per persoon en is afhankelijk van een groot aantal factoren zoals:

de grootte en de diepte van uw tatoeage
de kleur(en) in uw tatoeage
de hoeveelheid inkt per oppervlakte-eenheid
het soort tatoeage
de ouderdom van uw tatoeage
de gebruikte pigmenten (inkten)
de plaats waar de tatoeage is aangebracht
of er meerdere tatoeages over elkaar gezet zijn
de professionaliteit van de tatoeëerder
de gevoeligheid van uw huid
uw huidtype
allergieën
medicijngebruik
uw afweersysteem
uw levenswijze
goede nazorg
de soort laser waarmee de tatoeage verwijderd wordt
De laser richt zich op pigmenten in uw huid. Als uw huid van nature (te)veel pigment bevat, kunnen er vervelende huidreacties ontstaan, zoals verbranding, blaren, lichte en/of donkere pigmentvlekken. De pigmentverkleuringen trekken doorgaans binnen enkele maanden weer bij naar uw normale pigmentkleur. Soms zitten er metalen in de inkt die tot verkleuringen kunnen leiden.

Een mogelijke bijwerking is littekenvorming. Littekens kunnen ontstaan als de door de laser verhitte pigmenten de huid te sterk verwarmen. Ook infecties van de huid kunnen littekenvorming veroorzaken. Littekenvorming kan niet in alle gevallen voorzien of voorkomen worden en is helaas blijvend van aard.

Wanneer de tatoeage verdwenen is, zal het resultaat blijvend zijn. Heel soms zien we op de plek waar de tatoeage verwijderd is een lichte waas. Deze waas kan met een jaar verdwenen zijn.

Nazorg

De eerste twee uur na de behandeling kan de huid branderig aanvoelen. Een icepack kan hiervoor verlichting bieden. In de dagen na de behandeling kunnen er korstjes of blaartjes ontstaan op de behandelde plekken. Laat deze het liefst met rust. Grotere blaren kunnen eventueel met een gesteriliseerde naald doorgeprikt worden.

Het is verstandig om de huid na iedere behandeling goed te verzorgen. Een goed gehydrateerde huid herstelt beter en sneller en voert de inkt beter af. Houd de tatoeage gedurende de hele behandelperiode uit de zon. Naarmate de huid minder pigment bevat, verdwijnt de inkt beter en blijft het risico op pigmentverkleuringen beperkt.

Vraag de huidtherapeut bij het intakegesprek altijd naar het verwachte resultaat en de mogelijke risico’s.
Alternatieve behandelmethodes

Met camouflagetherapie leert u de tatoeage professioneel te camoufleren. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina camouflagetherapie.

Verwijzingen en vergoedingen

Geen verwijzing nodig
Voor de laserbehandeling van tatoeages heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

Vergoeding afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering
In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).