Iontoforese


De medische term voor overmatig transpireren is ‘hyperhidrosis’, een aandoening die vele betrokkenen onterecht als onbehandelbaar beschouwen. Mensen met hyperhidrosis hebben als gevolg van hun koude, natte handen in het dagelijks leven sterk te lijden onder psychische en arbeidsgerelateerde belastingen.

Iontoforese is een therapie die al vele jaren wetenschappelijk wordt erkend en die in 98% van de gevallen zonder medicijnen of operatieve ingrepen resulteert in een normale droge huid. Iontoforese is absoluut ongevaarlijk en bij een juiste uitvoering pijnloos en zonder bijwerkingen.

Neem contact op!

Vaak gestelde vragen over Iontoforese

Hier onder staan meeste vragen en de antwoorden daarop!

De Behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd in de vorm van hand- en voetbaden, terwijl voor een behandeling van de oksels, het gezicht of de nek/rug gebruik wordt gemaakt van speciale sponsapplicators. Daarbij stroomt een zwakke gelijk- of wisselstroom door de hand- of voetbaden of de sponsapplicators. De stroomsterkte kan individueel worden aangepast en is ingesteld met een maximumwaarde.

Behandelmethode

De behandelmethode bestaat uit twee fasen:

1. In de eerste fase wordt de therapie meestal onder begeleiding van de huidtherapeut uitgevoerd en kan de patiënt leren hoe het apparaat werkt. Na circa 10 á 15 behandelingen moet de zweetafscheiding tot een normaal niveau zijn teruggebracht.

2. Iontoforese is niet genezend en zal daarom blijvend moeten worden voortgezet. Dis is alleen mogelijk met een eigen apparaat thuis. Om het succesvolle resultaat van de therapie te behouden, wordt afhankelijk van de ernst van de aandoening 1 á 2 maal per week een sessie van 10-15 minuten geadviseerd.

Verwijzingen en vergoedingen

Iontoforese kan door een arts worden voorgeschreven. De kosten voor een thuisapparaat worden in sommige gevallen vergoed. Raadpleeg hiervoor uw ziektekostenverzekeraar.