Micro needling therapie


Bij micro needling gebruikt de huidtherapeut zeer fijne naaldjes om de lederhuid licht te beschadigen. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler, egaler van kleur en dikker wordt.

Neem contact op!

Vaak gestelde vragen over Micorneedling

Hier onder staan meeste vragen en de antwoorden daarop!

Micro needling therapie wordt succesvol toegepast bij:

- (acne)littekens
- een door zon beschadigde huid
- grove poriën en/of grove huidstructuur
- melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd
- rimpels en fijne lijntjes
- cellulitis
- striae, ook wel striemen genoemd
- andere afwijkingen in de huidstructuur. Voor informatie over de symptomen en het ontstaan van acne, melasma en andere kleurafwijkingen en littekens, kunt u onze pagina’s over acne, pigmentstoornissen en littekens raadplegen.

Wat houdt de behandeling in?

Er zijn verschillende soorten apparaten op de markt die deze ‘naaldtechniek’ mogelijk maken.

- Bij een huidroller zitten er zo’n 200 zeer fijne naaldjes op een rolletje. Deze roller kan gemakkelijk over het te behandelen gebied heen en weer gerold worden.
- Voor een meer plaatselijke behandeling is er een kleine stamper met enkele naaldjes. Hierbij kan de huid handmatig en selectief verwond worden.
- Een vergelijkbare methode is een pen waarmee trillende naaldjes mechanisch en snel over de huid bewogen worden.

Hoe diep de naalden de huid binnengaan, varieert van 0,2 mm tot en met 3 mm. Patiënten kunnen thuis de huid behandelen met naalden van 0,2 en 0,3 mm. Voor een paramedische behandeling gebruikt de huidtherapeut naalden met een lengte van tussen de 1 en 2 mm, in uitzonderlijke gevallen zelfs met een lengte van 3 mm.

Voorbereiding
Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid consult plaats. De huidtherapeut kan de huid zo goed beoordelen en een behandelplan opstellen. Bij de paramedische behandeling wordt gebruik gemaakt van rollers met naaldjes van 1 of 2 mm. Deze behandeling is zonder verdovende crème niet uitvoerbaar. De crème moet tijdig voor de behandeling aangebracht worden om goed in te kunnen trekken.

Resultaat en bijwerkingen
Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan wel een paar maanden duren en vraagt vaak meerdere behandelingen. Collageen verstevigt de huid en elastine maakt de huid soepeler.

Micro needling kan resulteren in:
- een meer gladde en frisse huid
- fijnere poriënminder rimpels en fijne lijntjes
- verbetering van de huidstructuurvermindering van pigmentvlekken
- opvulling van (acne)littekens
vervlakking van operatie- of traumatische littekens

Na de behandeling ziet de huid er direct rood uit. Dit effect zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. Als de huid na de behandeling wat warm en geprikkeld aanvoelt, kunnen een cool pack en een verzorgende crème verlichting geven. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, deze zijn niet ernstig en trekken vanzelf weer weg.

Nazorg
De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon door het aanbrengen van zonnebrandcrème met een hoge spf-factor.

Aanvullende behandelmethodes
De behandeling is in sommige gevallen goed te combineren met microdermabrasie of fruitzuur- chemische- en TCA-peelings.

Verwijzingen en vergoedingen

Geen verwijzing nodig
Voor de laserbehandeling van tatoeages heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

Vergoeding afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering
In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).